יום שלישי, 15 באוקטובר 2013

10 שנים לא הולכות ברגל (וגם מתכון לממתקי תמרים ואגוזים)

יש אנשים שיש להם את זה (יותר נכון נשים שיש להן את זה)
הן מתאימות בול לתיאור: "גם יפה וגם אופה"
רק חבל שזה לא מתחרז ומתאים יותר לתקופה של ימינו עם
"גם קרייריסטית,
גם מגדלת משפחה,
גם מנקה,
מחנכת,
מבשלת,
משקיעה,
מפעילה,
שמה את עצמה אחרונה,
יפה ואופה"
אבל הבנתם את הקטע...
בקיצור- סוג של סופר וומן.

אחת שיכולה להתחרות בגאון בתיאורים האלו, היא רחלי.
מי זאת רחלי?
אָאָאָאָה...
רחלי היא האשה המושלמת, אחת שמתאימה בול להגדרה של גם יפה וגם אופה
אחת שמגדלת את הילדים שלה ביד רמה
מחנכת אותם להיות מנומסים ומתורבתים
אני מודה- פה אני נכשלתי, אני יכולה רק לראות את הילדים של רחלי ולקנא.

אני בטוחה ש...

המחונן שלה לא מפריח טענות כמו: אם הפלוצים שלי מסריחים, זה אומר שאני אוכל בריא. איך אני יודע את זה? כי אני חכם.

המחוננים שלה מנומסים, מקפידים לאכול עם סכין ומזלג. אצלינו בבית זו המלצה בלבד, הילדים דוגלים בשיטת הבני דודים- אכילה עם האצבעות (שטיפת ידיים היא המלצה בלבד אגב).


הילדים שלה חזקים בקולטורה, הולכים להצגות, תיאטרון וקולנוע. שלי לא מבינים למה רואים לבחור בבלט את אזור החלציים, כל ההופעה נקרעים מצחוק ומפריעים לאנשים המנומסים מסביב.

אייל ויאיר לא עושים תחרות גרעפסים נושאת פרסים במסעדה- אני יכולה רק לקנא, שלי מקפידים לערוך אחת לכמה ימים (והקטע האחרון שהולך מעולה- לנסות לנחש איזה מנגינה עושה הגרעפסר)

המחוננים שלה מדברים עם האבא על חלל, כוכבים ואיך נוצרים דברים, אצלינו הילדים תוהים עם אביהם מאיפה מגיע הפלוץ, למה לפעמים הוא מרעיש ומה קורה לו אחרי (מוטיב עיקרי אצלינו זה הפלוצים- אנחנו משפחה נוראית!)

הילדים שלה בעלי טאקט. שלי לא (אבל את זה הם קיבלו ממני, אז אני מנועה מלספר ולהתלונן).

אייל ויאיר אוכלי אוכל בריא ומזין- כמעט כל מה שמניחים להם על הצלחת. שלי מקפידים על תזונה בריאה מסוג אחר: פיתה עם חביתה כל יום, כל היום (בסוף תראו- ימציאו על זה דיאטה)

אז מספיק עם הקיטורים (אני פולנייה משודרגת, מתלוננת לא הרבה)
לכבוד חגיגות ה-10 שנים לבלוג עפיפונים ופשוט מבשלת


החלטתי (שוב) לא לומר נואש, לשאוב השראה מהמומחית ולנסות על הילדים משהו חדש
(את הפיתות ניסיתי להוציא, להחליף בפיתות בקמח מלא- נכשלתי. עשו לי שביתה איטלקית, רעבו וצרחו. נשברתי )

ממתקי תמרים ואגוזים
מתכון מהאתר של שירלי נמש ומפשוט מבשלת שלקחו ממיקי שמו שקיבל השראה מאמא שלו שלמדה מחמותה (טוב, את הסוף המצאתי, אין לי מושג מאיפה מיקי שמו יודע את המתכון)

מה צריך?
1/3 כוס + 1 כף דבש (120 גרם)
1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
1/2 חבילה (250גרם) תמרים מגולענים בוואקום חתוכים לקוביות
5 כוסות (500 גרם) מיקס של אגוזים אהובים (אני שמתי פסטוק קלוף, פקאן, שקדים מולבנים ואגוזי לוז)
1/2 כפית קינמון טחון
קורט מלח

איך?
מערבבים את כל סוגי האגוזים וקולים אותם קלות במחבת (לא חובה- אני אוהבת את הטעם הקלוי)
מערבבים בסיר את הסוכר והדבש עד שהתערובת מבעבעת

מוסיפים את קוביות התמרים ומערבבים במרץ על שהכל נראה מאוחד ויפה
מוסיפים את האגוזים הקלויים ומצפים אותם טוב טוב בתערובת

עיצה מחסרת טאקט- אל תנסו לטעום את זה עכשיו, זה רותח.
מחכים שיתקרר (דההה, איך לא חשבתי על זה קודם?)

פורסים נייר אפייה, לוקחים חלק מהתערובת ומנסים ליצור גליל מהודק


הדגשתי מנסים?

בסוף תקלטו את הקטע איך לעשות את זה (בתקווה שלא אחרי שתהיו בגליל האחרון וכל המטבח מלא בדבק נגרים טבעי)

בשלב הזה אפשר לגלגל בתוך קוקוס טחון- לא חובה

עוטפים בנייר נצמד ומכניסים לחצי שעה למקפיא

פורסים עם סכין חד (תוך כדי שמשתדלים לא להרוס את מפרק היד)
שמים בקופסה במקפיא וכל פעם שמתחשק גונבים הנאה קטנה עם כוס הקפה

אז מה ההימור שלכם, ההשראה עבדה? הילדים נפלו בפח של בריאות?
פחחח...
יותר נכון ביקשו שאפסיק לקרוא בלוגים של אוכל בריא ולהתמקד יותר בפיתה ובחביתה.

אז אני מרימה כוסית לחייה של רחלי ומורידה בפניה את הכובע- שאפו על 10 שנים נפלאות,
מחכה ל-10 הבאות !

(ותודה לאלוהים על ששרדתי את הסלקציה האחרונה שעברה אצלה בפייסבוק, לא פשוטים החיים עם הילדים המביכים שלי)

2 comments:

  1. צחקתי לאורך כל הפוסט

    השבמחק
  2. כאמא לילדי פלוצים-תחת-גרעפסים (מחוננים בתחום!) אני כולה לרק לכתוב שכנראה את עדיין מאוד מוצלחת (או לפחות מוצלחת ממני..) אם הם מרגישים שאפשר לבוא בתביעות ודרישות קולינריות ויש אוזן קשבת (-: לחיי ההשראות!

    השבמחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...