יום ראשון, 15 ביולי 2012

משהו לא ברור ממולא בבריאות (או מתכון לדלעת ערמונים ממולאת)

פוסט זה מוקדש לע', חברה אהובה שהתא המשפחתי שלה החליט להוריד את האוכל הטעים  הלא בריא ולעבור לאוכל דרעק, לא טעים, בריא יותר ומזין לגוף.
מה הם אוכלים?
לא חלב,
לא בשר,
לא קמח וסוכר
(לדעתי יש עוד מלא דברים, אני אחרי זה הייתי מעולפת רק מהמחשבה שאסור לאכול שוקולד)

ע' הכירה לי את הירק שעד עכשיו ראיתי בסופר
דפקתי עליו
ואפילו ניסיתי להריח אותו
אבל לא הבנתי מהו, מיהו ומה עושים אותו
מסתבר שזה דלעת ערמונים

קבלו את דלעת הערמונים
ירק לא ברור
מן הכלאה של דלעת בצורה של ערמונים, בגודל של בצל אבל בטעם של בטטה
עדיין אני חושבת שזה משונה (אולי טעות של איזשהוא אגרונום?)

אבל מה, החלטתי לנסות ולהמציא מתכון בבית
סתם בשביל הקטע, לראות איך יקבלו אותו בביתי הקט והלא שוחר בריאות

מתכון לדלעת ערמונים במילוי קינואה
המצרכים:
4 דלעת ערמונים (רואים אותם גם בסופר)
חצי כוס קינואה/בורגול (אני אוהבת את מיקס קינואה+בורגול+עדשים)
קצת נענע קצוצה
דבש או סילאן
מלח פלפל
קינמון
שמן זית

אופן ההכנה:
חותכים את דלעת הערמונים ברבע העליון שלה ושומרים את "הכובע"
מוציאים את ה"ביפנוכו" של הדלעת (יש מתכונים שמלמדים לקלות בתנור את הגרעינים, אני לא טרחתי)
ניתן להיעזר בכפית ובסכין

מיישרים את החלק התחתון בעזרת סכין על מנת שהדלעת תעמוד טוב בתבנית
מורחים שמן זית בפנים ובתוך הכובעים
ומכניסים לתנור שחומם מראש (בין 180-200 מעלות) עד שמתרכך הבתוכו (בערך 20 דקות)

בינתיים,
מנקים את הקרש

שוטפים את הבורגול (או את התערובת מיקס) טוב טוב עד שהמים יוצאים נקיים
ומבשלים בסיר לפי הוראות על החבילה

מסננים ומקררים
מוסיפים
עלי נענע קצוצים- כמה שאתם רוצים ואוהבים

2 כפות שמן זית
דבש בנדיבות
כפית קינמון
מלח פלפל
טעמתי, אהבתי
הוצאתי את הדלעות מהתנור
מילאתי אותם במילוי
החזרתי לתנור לעוד רבע שעה מכוסים בכיפות המקוריות

מוציאים מהתנור ומגישים אוכל בריאות


ועכשיו לשאלה שכולם חיכיתם לה
איך קיבלה את זה המשפחה?
יד ימין: "מפליא עד כמה זה טעים, מממ... יכול להיות שעלית על משהו...מה יש מנה עיקרית?"
לא מצאתי שאריות בצלחת, אבל יכול להיות שהוא האכיל את החתול כשלא הסתכלתי.
הגדולה: "שוב פעם ניסויים? אני מעדיפה להשאר עם החלה, לפחות שם אני יודעת שעדיין לא עשית נסיונות מיותרים"
הנסיכה צחקקה ולקחת את האפרוח לשחק תוך שהם מלמלים לעצמם שעדיף לחכות לקינוח, כי אם זו המנה הראשונה, הם מפחדים לחשוב מה תהיה המנה העיקרית.

מסקנה:
אפשר לבשל אוכל בריא וטעים, בהן צידקי- זה היה אכיל, טעים ואפילו גרף תשואות ומחמאות מההורים שלי שהתארחו לארוחת שבת.(ותאמינו לי, אבא שלי קשה עם אוכל, אפילו קשה מאד!)
אבל שום דבר לא משתווה למנה אחרונה נוטפת שוקולד.
שום דבר.

מה המתכון הבריא שלכם?
בתיאבון!

7 תגובות:

  1. לא שמעתי על הדלעת/ערמון/בטטה הזו אלך לאגף הירקות לחפש את הירק הזה כי עשית לי את החשק

    השבמחק
    תשובות
    1. מחכה לשמוע מה יש לך להגיד על המתכון, אני פה התייאשתי :)

      מחק
  2. האמת שזה נראה טעים מאוד, הדבר הבריא הזה...וכל הזמן חשבתי שזאת דלעת שנראית כמו דלעת אבל טעימה כמו ערמונים...אז זה לא, הא? באסה...

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי, אבל אולי, אם מדמיינים קשה, אפשר להבחין בטעם את ערמון...

      מחק
  3. היום נתקלתי בדבר הזה פעם ראשונה בצלחת של חברה לעבודה, וכעת גם פתרת לי חידה - (מה זה, מי זה, למה זה ומה עושים עם זה?) וגם הצחקת אותי מאוד! לא חושבת שיש סיכוי שאכין כזה - אבל גם תכנון קולינרי בשיטת האלימינציה זה מצויין :-)

    השבמחק

אני יודעת שאתם שם קוראים את מה שאני כותבת, אשמח לקרוא את תגובתכם, או סתם תגידו שלום :)

i am more than happy to know what you think, please write :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...